Evenemang sommar 2024

Det gamla spannmålsmagasinet på gården har fått nytt liv i form av en samlingsplats för konserter, danskurser, utbildningar m.m. Akustiken är underbar och den mysiga träinredningen med naturen utanför knuten inspirerar. Den närliggande saloonen några meter bort inbjuder till umgänge och fikastunder. Vi planerar för fullt inför sommaren 2024 och vi hoppas att kunna genomföra flera konserter och workshops inom genrerna jazz, svensk folkmusik, amerikansk bluegrass, kammarmusik och klassisk gitarrmusik. Det kommer även att bli kurser i cowboydans samt inspirationsträffar på temat hur vi kan må som bäst genom att fokusera på det för var och en verkligt meningsfulla i livet, vilket ofta kokar ner till att vilja leva ett enkelt och stressfritt liv i samklang med moder jord och i gemenskap med varandra.

Välkomna!

Sörhamra gitarrdagar 9-11 augusti

Mårten Falk bjuder in till fyra dagars kurs i klassisk gitarr i idylliska omgivningar på Sörhamra lantgård. Kursen innefattar lektioner i masterclass, samspel och seminarier kring teknik, övningsmetodik och repertoar. På fredagskvällen bjuds på gitarrkonsert med mårten Falk i gårdens egen konsertsal.

   Grundläggande kunskaper i notläsning behövs samt viss kännedom om grunderna i klassiskt gitarrspel. Kursen är öppen för elever från 15 år och uppåt. Boende finns på gårdens Bed&Breakfast – framförallt i delat sovrum, men ett par platser i enkelrum går även att boka.

Kursen inleds kl 10.00 på fredagen och avslutas med tidig middag kl 17.00 på söndagen. Varje elev får tre enskilda masterclasslektioner var, deltagande i ensemblespel och workshops samt inträde till fredagens gitarrkonsert. På lördagskvällen finns möjlighet att delta i elevkonsert.

Mårten Falk är en av Skandinaviens mest framgångsrika gitarrister och han har turnerat i Nord- och Sydamerika, Öst- och Västeuropa, Japan och Ryssland. Han har släppt ett femtontal skivor som hyllats i internationell press och tonsättare från fyra kontinenter har tillägnat honom sin gitarrmusik. Som lärare har han lång erfarenhet och hans elever har nått stora framgångar i internationella tävlingar och han har gett masterclasses i hela Europa och Nord- och Sydamerika.

Sörhamra Lantgård, med anor från 1500-talet, är beläget utanför Strömsholm vid Mälaren och här finns många attraktioner såsom slottet och det vackra naturreservatet. Kursen hålls i gårdens konsertsal, inrymd i ett ombyggt gammalt fodermagasin som omgärdas av betande djur, pickande höns och prunkande grönsaksodlingar.

Priser:

Kurs och kvällskonsert inklusive boende i delat sovrum samt frukost, lunch, fika och middag: 3 000 SEK

Ett par enklare enskilda sovrum kan ordnas vilket medför ett tillägg.

Boka via mail: info@sorhamra.se eller telefon 070 208 60 60